Meubels voor Uganda Pefo

juli 2016

Phoebe Education Fund for Aids orghans and other Vulnerable Children in Uganda (PEFO) is een organisatie dit grootmoeders (Grannies) helpt bij de opvoeding van AIDS wezen. Veel grootmoeders vangen hun kleinkinderen op na de dood van hun ouders. Deze grootmoeders hebben een belangrijke sociale positie in de leefgemeenschappen van dorpen in Uganda.

PEFO heeft 230 huizen neergezet voor deze grannies. Echter, deze huizen zijn kaal en niet voorzien van meubilair. Alle keukenspullen, voedsel, kleding ed liggen op de grond of in plastic zakken in deze huisjes. De grootmoeders en hun kleinkinderen slapen op de grond en er zijn geen tafels of stoelen aanwezig.

De Vliegende Meubelmakers zijn in zomer 2015 naar PEFO geweest. Tijdens dit verblijf zijn de harten gestolen van Sidney van Luijn, Marloes Schutte en Ingrid van der Linden. Zij gaan weer terug om de leefomstandigheden van deze "grannies" nog verder te verbeteren. 

Wat gaan we doen?

Marloes, Sidney en Ingrid gaan terug naar PEFO om daar wederom de "Grannies" te ondersteunen. Samen met de jongeren van het project zullen zijn de huisjes van de oma's voorzien van meubilair. PEFO is actief in Jinja en omgeving nabij Kampala, de hoofdstad van Uganda. Om de leefsituatie van deze "Grannies" te verbeteren, is meubilair nodig. PEFO wil de huizen voorzien van een bed, tafel, stoelen en kasten. Na de goede ervaringen van vorige zomer en het stageproject van het voorjaar 2016, steunt De Vliegende Meubelmakers de wens van Sidney, Marloes en Ingrid om terug te gaan.  

Sidney en Marloes vertrekken begin juli en Ingrid vertrek in augustus 2016 naar Uganda.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft als donatie achter in het beheer van het project.   

Volg het project op onze FB pagina of op de FB pagina van Leonore.

Deelnemers

De deelnemers van dit project zijn: Sidney van Luijn, Marloes Schutte en Ingrid van der Linden

Wilt u weten hoe het met hen gaat, volg ons op facebook.

 

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw bv Maarssen, AF-HO Houtbewerkingsmachines BV, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Platform19 Badhoevedorp, CAD Serviceburo Kinrooi Belgie... en misschien uw bedrijf???

Over Uganda

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda