Projecten 2018

juli 2018

Algemene informatie over de zomerprojecten 2018

Onze kortlopende zomerprojecten ontstaan jaarlijks op grond van nieuwe aanvragen en zijn gericht op kennisoverdracht, culturele uitwisseling en het maken van meubels met een lokaal doel. Eén van de voorwaarden bij alle projectaanvragen is dat er tenminste twee of drie locals meewerken met onze deelnemers. Is een project na aanmelding door ons goedgekeurd, dan beginnen de voorbereidingen. Er wordt overlegd met de lokale projectleiding wat nodig is en er worden afspraken gemaakt over haalbare doelen. Belangrijk zijn ook de afspraken rondom de randvoorwaarden zoals maaltijden, logies en vervoer.

Daarna kunnen geïnteresseerde vrijwilligers zich aanmelden om deel te nemen aan het project. Na aanmelding worden de vrijwilligers in vier bijeenkomsten klaargestoomd voor vertrek. De projecten worden meestal in juli uitgevoerd. We ronden het traject daarna gezamenlijk af met een reünie.

Het gereedschap dat uit Nederland wordt meegenomen wordt verstrekt door de stichting Gered Gereedschap en blijft achter als de klus is geklaard. De materialen die nodig zijn om de meubels te maken worden ter plaatse ingekocht van het door sponsors en donateurs gedoneerde geld.

In de zomer van 2018 vliegen we voor het eerst naar Liberia. Bij All God’s Children School zullen de vrijwilligers jongeren trainen om meubels te maken voor scholen. In Kenia is het doel om tien jongeren basisvaardigheden van het meubelmaken aan te leren, speelgoed voor kinderen met een beperking te maken en schoolbankjes te creëren. We keren in 2018 terug naar Nepal. Al vier keer eerder gingen vrijwilligers naar Kathmandu en de ambitie is om daar op structurele basis een leertraject op te zetten voor mensen daar die meubels willen leren maken. Volg ons op de website en via social media voor meer informatie.  

Wil je meer weten over de zomerprojecten in 2018, neem contact met ons op, via info@vliegendemeubelmakers.nl. Word ook Vliegende Meubelmaker, bevlogen met hart en handen!