Meubels voor SSC India

juli 2015

Meubels voor Social Service Centre in Kanchipuram District op 2,5 uur rijden van Chennai, Tamilnadu, India. Zij helpen mensen die op een of andere manier als derderangs burgers gezien worden. Dit zijn mensen met een visuele, auditieve, motorische, psychische of verstandelijke handicap. Ook wezen of verlaten kinderen geven zijn onderdak, eten en medische zorg. Het "hostel" is hun kindertehuis waar ruim 100 kinderen verblijven. 

SSC wil dat deze mensen als gelijkwaardig gezien worden. Daarom is goed onderwijs van belang en het leren van beroepsvaardigheden. Zo krijgen deze mensen hun plek terug in de samenleving. Waarvoor SSC de VMM vraagt, is het maken van schoolbankjes en het inrichten van de vrijwilligers verblijven.

Meubels voor SSC India
Meubels voor SSC India
Meubels voor SSC India
Meubels voor SSC India
Meubels voor SSC India
Meubels voor SSC India
Meubels voor SSC India

Wat gaan we doen?

De Vliegende Meubelmakers gaan voor deze SSC meubilair maken die nodig zijn voor de slaapruimtes. We zullen hulp krijgen van 3 dove meisjes die graag het vak willen leren. Ook een plaatselijke meubelmaker zal ons ondersteunen. In de voorbereiding voor dit project zijn vrijwilligers uit Nederland betrokken die enkele maanden gewerkt hebben bij SSC en heel enthousiast zijn over de organisatie die de oprichter Dr William David heeft neergezet. Ter voorbereiding een mooie documentaire waarin "de Hokjesman" Michael Schaap zich verdiept in de dovenwereld.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft als donatie achter in het beheer van SSC India.  

Deelnemers

De deelnemers van dit project zijn: Afke Zuidema, Ale Zuidema, Arian de Goede, George Neeteson, Wieland van den Burg, Tulio Boz en Luuk Schrofer. Heeft u interesse voor deelname, stuur dan een mail naar info@vliegendemeubelmakers.nl. Of volg ons op facebook.

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Bouwplein Carpentier Moor bv Aalsmeer, Van Assem Interieurbouw bv Maarssen, AF-HO Houtbewerkingsmachines BV, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Restaurant/Terras WATERKANT Marnixstraat Amsterdam, Brouwerij 't IJ Amsterdam en restaurant Ko Chang Thai Westerstraat Amsterdam

Over India

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kandi, Sri Lanka

 

PDF website tekst deze pagina