Meubels voor PEFO Uganda

juli 2015

Phoebe Education Fund for Aids orghans and other Vulnerable Children in Uganda (PEFO) is een organisatie dit grootmoeders (Grannies) helpt bij de opvoeding van AIDS wezen. Veel grootmoeders vangen hun kleinkinderen op na de dood van hun ouders. Deze grootmoeders hebben een belangrijke sociale positie in de leefgemeenschappen van dorpen in Uganda. PEFO heeft 230 huizen neergezet voor deze grannies. Echter, deze huizen zijn kaal en niet voorzien van meubilair. Alle keukenspullen, voedsel, kleding ed liggen op de grond of in plastic zakken in deze huisjes. De grootmoeders en hun kleinkinderen slapen op de grond en er zijn geen tafels of stoelen aanwezig. De leefomstandigheden van deze "grannies" moet snel verbeterd worden en daarvoor zijn de Vliegende Meubelmakers benaderd. 

De bouw van de huizen voor de Grannies / project PEFO Uganda 2015
De bouw van de huizen voor de Grannies / project PEFO Uganda 2015
De bouw van de huizen voor de Grannies / project PEFO Uganda 2015
De bouw van de huizen voor de Grannies / project PEFO Uganda 2015

Wat gaan we doen?

Pefo is actief in Jinja en omgeving nabij Kampala, de hoofdstad van Uganda. Om de leefsituatie van deze "Grannies" te verbeteren, is meubilair nodig. PEFO wil de huizen voorzien van een bed, tafel, stoelen en kasten. De Vliegende Meubelmakers maakt komende zomer samen met vijf jongeren uit de gemeenschap de meubels zodat zij na ons vertrek door kunnen gaan met meubelsvervaardigen zodat een groot deel van de 230 huizen ingericht kunnen worden. Een heel mooi en belangrijk project waarvoor we zes a acht meubelmakers zoeken.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft als donatie achter in het beheer van het project.  

 

Volg het project op onze FB pagina of op de FB pagina van Leonore.

Deelnemers

De deelnemers van dit project zijn: Kathy Baars, Leonore van Ziel, Ingrid van der Linden, Sidney van Luijn, Jos Ooijevaar en Marloes Schutte. Heeft u interesse voor deelname, stuur dan een mail naar info@vliegendemeubelmakers.nl. Of volg ons op facebook.

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw bv Maarssen, AF-HO Houtbewerkingsmachines BV, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Restaurant/Terras WATERKANT Marnixstraat Amsterdam, Brouwerij 't IJ Amsterdam en restaurant Ko Chang Thai Westerstraat Amsterdam

Over Uganda

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Kampala, Uganda

PDF tekst van deze webpagina