Meubels voor Ghana

oktober 2015

De Vliegende Meubelmakers gaan terug naar het mooie project van Gideon Kweku Markin, Urban Poor Child Organization, Accra Ghana. In 2013 heeft de VMM in samenwerking met Wings of Support en UPCO al een succesvol zomerproject uitgevoerd. Het is een betrouwbaar en goed georganiseerde organisatie in een buitenwijk van Accra. UPCO wil nieuwe kansen geven aan jongeren uit de sloppenwijken. Kansen worden gecreeerd door deze jongenren scholing, vakgericht onderwijs en creatieve kunstvormen aan te bieden (foto's hieronder van 2013 en 2016).

zomerproject UPCO 2013
zomerproject UPCO 2013

Wat gaan we doen?

UPCO is een organisatie die jongeren op vele gebieden wilt ontwikkelen. Het project groeit doordat er steeds meer kinderen opgevangen worden door UPCO. Om iedereen onderwijs te kunnen geven, zijn er leslokalen bijgebouwd die voorzien gaan worden van meubels. De oudere jongeren van het project zullen samen met de deelnemers van de VMM zelf hun schoolbankjes, schoolborden en schoolkasten maken. 

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft als donatie in beheer van UPCO. 

Volg het project via onze FB pagina of op de FB pagina van UPCO zelf. Ook heeft bruce Kuitems een kort fotoverslag gestuurd naar zijn sponsor Burgers Carrosserie BV, klik hier.

 

Deelnemers

De deelnemers van het project Meubels voor Ghana 2016 zijn: Hans Versluis, Rolien Versluis, Cindy Versluis, Kor Mantel, Joris Mares, Bruce Kuitems, Sietse van Houdt en Glenn Ederveen.

 

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw bv Maarssen, AF-HO Houtbewerkingsmachines BV, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Burgers Carrosserie BV 

PDF project Meubels voor UPCO Ghana

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op facebook.

 

Over Ghana

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier op download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Accra, Ghana