Meubels voor Malawi

oktober 2015
Opnieuw staat Malawi op de VMM kaart. Dit keer zal het Bwalo Initiative project, nabij Blantyre, in het zuiden van Malawi een bezoek van de Vliegende Meubelmakers krijgen. Maartje van der Klis heeft het project Bwalo bij ons aangedragen en zal dit voor ons coördineren. Bwalo Initiative is een organisatie die zich inzet voor (kans-) arme straatjongeren in en rondom de stad Zomba. Zij willen deze jongeren begeleiden uit de armoede door onderdak te bieden en ze op een structurele en duurzame manier te helpen. De focus van Bwalo ligt hierbij op het overbrengen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Daarmee worden de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Deze aanpak van Bwalo past heel goed bij de missie van de VMM.
 

Wat gaan we doen?

Meubels maken en kleine houten voorwerpen die verkocht kunnen worden samen met jongeren van het project. Bwalo heeft al 3 lokale vrijwilligers van het project klaar staan die graag het houtbewerkingsvak willen leren. Dit zijn: Tadala Gombwa, Jones Nachimbwe en Rachael Gombwa. Zij zullen opgeleid worden om de meubeltjes en andere houtenvoorwerpen te maken zodat zij hun geleerde kennis kunnen overdragen aan de straatjongeren. Het See - Do - Teach principe. Tijdens ons verblijf zullen ook de straatkinderen helpen met het maken van de meubels.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft als donatie in beheer van Bwalo. 

Volg het project via onze FB pagina of via de website van Be More: BWALO

 

Deelnemers

De deelnemers van het project Meubels voor Malawi 2016 zijn: Maartje van der Klis, Karin Tanamal, Pieter van der Jagt, Yorel van der Zedde en Emil Idema.

 

Donateurs

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Van Assem Interieurbouw bv Maarssen, AF-HO Houtbewerkingsmachines BV, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam ... en misschien uw bedrijf???

PDF project Meubels voor Malawi

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op facebook.

 

Over Malawi

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of installeer de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Lilongwe, Malawi