Meubels voor Kiserem Kenia

www.wordtravels.com bron kaart Kenya
oktober 2019

Dit project staat voor nu on hold tot dat we meer zekerheid hebben rondom het reizen in juli 2021 en de corona pandemie.

De Vliegende Meubelmakers willen zomer 2021 vertrekken naar Kiambu, Nairobi Kenia om voor de Fred Kiserem Epilepsy Foundation meubels te maken, de werkplaats te verbeteren en kennis over houtbewerking te vergroten. Door deze kennis wil Kiserem voor de jongeren een betere plek op de arbeidsmarkt creeren. 

Wie is Fred Kiserem

Fred is de oprichter van de Kiserem Epilepsy Foundation. Hij heeft deze stichting opgericht om de mensen met een epileptische aandoening in zijn land te helpen door bewustzijn te kweken bij mensen in zijn land. Het is een fysieke aandoening die vaak verkeerd wordt uitgelegd in Kenya en andere Afrikaanse landen. 

 

Wat was het doel van het project?

Het doel van het Vliegende Meubelmakers project is een werkplaats aan te leggen waarin leden van de organisatie zelf objecten kunnen maken die geschikt zijn voor verkoop en verder onderwijzen van praktische vaardigheden als houtbewerking.

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

De deelnemers kunnen een gezellige Fred Kiserem verwachten en een leuke groep mensen die rondom hem bewegen. Hij heeft een prettige slaapplek bij zijn moeder thuis en het eten zal er goed zijn. De omgeving waar zijn organisatie is bevindt zich in de buitenwijken van Nairobi en is landelijk te noemen voor ons. Er zullen veel mensen langskomen en deze zijn goed ontwikkeld en vriendelijk. We verwachten een goede samenwerking en leergierigheid om samen de werkplaats te realiseren.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie. 

 

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

De deelnemers die zich in 2020 hebben opgegeven voor dit project zijn: Stefan Meijer, Esmee Hagenbeek, Gijs Mul, Max Zoer en Tom Bijkersma.

 

Wie zijn de donateurs van het zomerproject?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Royal Van Lent Shipyard Kaag, Meubelmakerij Het Woud Weesp, Meubelmakerij Koolhoven Voorburg, Borghhave BV Lisse, Financial Projects, EIC te Groningen, BuroZinnig en de Openbare Werkplaats Amsterdam Oost... en misschien uw bedrijf??

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram.

 

Over Kenia

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Nairobi Kenia

(bron landkaart Kenya: www.wordtravels.com)