Meubels voor Bangladesh

bron landkaart Bangladesh http://gabisworld.com/bangladesh/
oktober 2019

Dit project zou zijn uitgevoerd in 2020 maar is verschoven naar zomer 2021, vertrekdatum rond half juli. De Vliegende Meubelmakers vliegt voor het eerst naar Dhaka, Bangladesh. In samenwerking met CRP, Centre for the Rehabilitation of the Paralysed, gaan de deelnemers nieuwe meubels ontwerpen die met de juiste aanpassingen gebruikt kunnen worden door de mensen met een verlamming of andere lichamelijke beperking. 

Wie zijn CRP

CRP biedt medische ondersteuning, herstel en rehabilitatie op lichamelijk, emotioneel, sociaal en psychisch voor mensen met een handicap of verlamming. Ook wordt er gekeken naar nieuwe mogelijkheden voor de client om een inkomen te genereren. Daarnaast wil CRP de acceptatie van mensen met een handicap vergroten in heel Bangladesh. CRP heeft diverse centra verdeeld over het land.

 

Wat was het doel van het project?

CRP wil de zelfstandigheid van hun clienten vergroten. Eenderzijds door aangepast meubilair of hulpmiddelen, anderzijds door clienten vaardigheden aan te leren. De deelnemers van dit project wordt gevraagd om mee te denken met beide doelen. CRP heeft een houtwerkplaats waar vakmensen actief zijn. Met de kennis vanuit NL samen met de kennis van CRP is het doel om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe technieken om therapeutische instrumenten of voorwerpen te maken. 

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

De Vliegende Meubelmakers dragen hun kennis over het maken van meubels over aan de mensen van de Wood Workshop in Dhaka. De samenwerking is gericht op wederzijdse kennisuitwisseling. Om een waardevolle en succesvolle samenwerking op te zetten is vooraf inlezen in wat nodig is belangrijk. Het vooraf verdiepen wat er in NL/Europa wordt gedaan rondom hulpmiddelen is belang om ter plekke goed voorbereid te kunnen meedenken. CRP is ingesteld op vrijwilligers en heeft goed verblijfplekken voor onze deelnemers.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie. 

 

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

De deelnemers die zich in 2020 opgegeven hebben voor dit project zijn: Wilma Dierx en Xui Li Kassing.

 

Wie zijn de donateurs van het zomerproject?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Royal Van Lent Shipyard Kaag, Meubelmakerij Het Woud Weesp, Meubelmakerij Koolhoven Voorburg, Borghhave BV Lisse, Financial Projects, EIC te Groningen, BuroZinnig en de Openbare Werkplaats Amsterdam Oost... en misschien uw bedrijf??

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram.

 

Over Bangladesh

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Dhaka, Bangladesh

(bron landkaart Bangladesh http://gabisworld.com)