DONEER ACTIE: Help mee met de wederopbouw na de overstromingen in Nairobibi, Kenia

28 april 2024

Kenya heeft te maken met zeer hevige regenval wat heeft geleid tot grote overstromingen in het land en in Nairobi. De oud VMM projecten hebben hier mee te maken, zoals ons zomerproject 2022 Fred Kiserem Foundation in de wijk Mwihoko en ons zomerproject 2023 Transformers Mathare in de wijk Mathare. Deze wijken zijn zwaarder getroffen. Heel veel huizen zijn weggespoeld en huisraad, kleding, dekens en dergelijke zijn de mensen kwijt. Duizenden mensen zijn dakloos geworden en helaas zijn er 13 doden n de wijk Mathare te betreuren. (zie ook de nieuwsberichten Al JazeeraBBC & CNN).

De Vliegende Meubelmakers wil helpen en doneert aan ieder project 250,-. HELP OOK MEE en stort een bedrag op rekeningnummer NL 92 ABNA 0593730763 o.v.v. "hulpactie verstromingen Nairobi" en wij zullen de opbrengst evenredig verdelen over de beide projecten. 

Met dit geld zullen Fred Kiserem van de Kiserem Foundation hulp bieden in de wijk Mwihoko en Jackson Otieno van Transformers Mathare in de sloppenwijk Mathare. Zij kopen er eten, dekens, kleding en andere hulpgoederen voor. Beide projecten zijn gevestigd in deze wijken en weten waar de hulp het meest nodig is.

Alvast bedankt voor de bijdrage!