Online project voorbereiding

28 november 2020

We weten niet wat 2021 gaat brengen. Kunnen we de projecten alsnog uitvoeren of is het verstandiger om nog een jaartje te wachten. Maar, als het kan, willen we er wel klaar voor zijn. Dus we zijn weer in de actie gegaan. Eind oktober en in november zijn we met de deelnemers van Kenia, Zambia en Zuid Afrika bij online bij elkaar gekomen. Veel deelnemers hadden elkaar sinds februari al niet meer gezien en niet alle vrijwilligers van de stichting wisten nog wie wie was. Het werd een hernieuwde kennismaking met elkaar en sommige projecten hebben ook meteen via videobellen contact gemaakt met het project ter plekke. 

Het enthousiasme was nog 100% aanwezig en dat is heel fijn om te zien. Gelukkig blijft het vuurtje branden ook als we even niet doorkunnen met de plannen. Er zijn afspraken en plannen gemaakt hoe het project voor te bereiden en veel projecten zien elkaar weer, online, in januari.

( De foto's hieronder zijn van het project Kenia Kiserem. Het laat zien dat ze al actief zijn met creatief vakmanschap. De tafel is gemaakt van gerecycled afval en er worden naailessen gegeven. Er gaat een student van het HMC mee naar het project die ook weet hoe je met leer kunt werken. Een mooie aanvulling op deze naailessen).