Help mee om leerlingen van de vakopleiding in Alwa, Uganda hun diploma te behalen.

11 oktober 2020

Van Bona Baana ontvingen wij informatie dat de studenten die wij in 2019 geholpen hebben in Uganda geen examens kunnen maken omdat er geen covid beschermingsmiddelen zijn in de school. Deze zijn te duur om aan te schaffen. Hierduur kan niemand naar school en kan er dus ook geen examen afgenomen worden. We hebben om die reden een actie opgezet om geld in te zamelen zodat er bescherminsgs- en ontsmettingsmateriaal gekocht kan worden. Doet ook mee en laat jongeren hun diploma behalen!

Zie hier het bericht van Bona Baana:

" Wij vragen uw steun voor een middelbare school en vakopleiding in Alwa, Uganda. De scholen zijn er door Covid 19 nog steeds gesloten. Alleen eindexamenkandidaten kunnen examen afleggen op deze school zijn dat er 150. De regering stelt zeer hoge eisen om dit door te kunnen laten gaan. Examen kandidaten, leerkrachten en administrateurs moeten getest worden met een voorhoofdkoortsmeter en er moet voldoende desinfectiemiddel, doekjes ed aanwezig zijn. Geld om dit materiaal aan te schaffen om aan deze nieuwe reglementen te voldoen is er niet. Op de school van Care For Others zitten ongeveer 1000 jongeren waarvan ongeveer de helft wees is. Dit betekent dat zij niet kunnen bijdragen in schoolgeld. Dit lost de school zelf op door op een creatieve manier boek te houden. Het is schrijnend om te zien hoe deze zeer armlastige school rond moet komen. Door Covid is iedereen platzak, er heerste eerder al honger en dat is nu alleen maar erger geworden. Mensen zeggen liever aan corona te sterven dan aan hongersnood."

Stichting Bona Baana (link naar project in Uganda)

Wij zouden het erg waarderen als u een bijdrage kunt leveren aan de jongeren van Noord-Oost Uganda door geld over te maken aan de Vliegende Meubelmakers, IBAN NL92ABNA0593730763 o.v.v  Bona Baana Uganda Covid. Wij zullen het opgehaalde bedrag overmaken aan Bona Baana. Zij zorgen ervoor dat er beschermings- en ontsmettingsmateriaal wordt aangeschaft zodat de jongeren vol trots hun examens kunnen behalen. (zie fotos van het project hieronder)

Alvast bedankt!

Bestuur VMM