Nieuws van project 2021 Kiserem Epilepsy Foundation Kenia

29 juni 2020

De zomerprojecten van 2020 zijn verschoven naar 2021. We houden een lijntje met de projecten om verbonden te blijven met elkaar. Zo ook met het project Kiserem in Kenia. Kiserem Epilepsy Foundation ondersteunt mensen met een epileptische aandoening een plek te verwerven in de samenleving. Een onderdeel daarvan is de meubelwerkplaats die Kiserem heeft. Door het leren van een vaardigheid is het mogelijk om je eigen inkomen te verdienen. De vliegende meubelmakers komen naar Kiserem om samen met de meubelmakers te kijken of de werkplaats opgeknapt kan worden en of er andere producten gemaakt kunnen worden die goed verkoopbaar zijn. 

Afgelopen week ontvingen we een bericht van Kiserem. Er is een lockdown geweest die een grote impact heeft gehad op de economie van het land maar ook voor mensen die afhankelijk zijn van medicatie. Zo ook bij het project. Zie het bericht dat wij hebben ontvangen:

 

Since the covid-19 started in Kenya in March we had to close our tailoring centre. Most of our friends and partners helped us in buying food and medicins for our people because of the lockdown. Last week we opened the tailoring school again but this possitive news was overshadowed by a sad message. We lost a young girl living with epilepsy after convulsions caused by hunger and lack of medication. We worked so hard to find food and medicins to keep everybody safe but sadly this didn't help for this young girl... We hope everyone is well in Holland.

 

Dit bericht laat zien hoe moeilijk het is voor het project om iedereen te blijven ondersteunen. Voor mensen die afhankelijk zijn van medicijnen is dit een hele moeilijke tijd. Door honger en tekorten aan medicatie is het voor mensen met bijvoorbeeld epilepsy moeilijk om lichamelijk stabiel te blijven. Kiserem probeert deze mensen te helpen. We hopen dat alles in Kenya snel normaal wordt en dat wij volgend jaar een mooie en bescheiden bijdrage kunnen leveren aan het doel van dit project om mensen met epilepsie die plek in de maatschappij te geven die ieder mens verdient. (link naar webpage project meubels voor Kiserem Kenia)