Rubriek oude projecten: Hoe gaat het bij Morowood Cambodja (2009 & 2014)?

20 mei 2020

Dit jaar geen mooie nieuwe berichten over onze zomerprojecten 2020. Dat is een gemis voor ons maar ook voor de vrienden van de VMM. Daarom leek het ons leuk om verhalen te plaatsen van oud projecten en hoe het daar nu mee gaat in deze corona tijd.

 

Ons tweede verslag komt van Arjan Moro die in 2009 met ons als deelnemer mee ging naar Cambodja en daar is blijven hangen. Hij heeft er zijn leven opgebouwd een gezin gekregen en een eigen meubelwerkplaats MORROWOOD CAMBODJA in Siem Reap. Ook hem hebben we gevraagd hoe het leven bij hem is veranderd. Zie hier zijn reactie:

Groetjes uit een warm en (bijna) corona vrij Cambodja. Het is hier in Cambodja een gebruik om een soort van vogel verschrikkers voor de deur te plaatsen om het corona virus buiten de deur te houden. Ze helpen erg goed want met geen doden en bijna geen besmettingen heeft Cambodja nagenoeg geen last van het virus zelf. Maar al de genomen maatregelen zijn natuurlijk desastreus voor Cambodja omdat het toerisme helemaal plat ligt en een groot deel van de bevolking van het toerisme afhankelijk is. Er zullen nog zware tijden aanbreken.

Wij (morowoodcambodia) hebben 5 extra man aangenomen uit ons dorp, ook omdat we gelukkig nog steeds lekker druk zijn maar vooral ook om te helpen in deze zware tijden. Een steady inkomen is natuurlijk van levensbelang. In Cambodja hoef je er niet op te rekenen dat de overheid je te hulp schiet. Ik ben in 2009 met de vliegende meubelmakers voor 3 weken naar Cambodja gevlogen om schoolmeubilair te maken. 3 weken werd 3 maanden en voor je het weet kom je een leuke dame tegen en wil je nooit meer terug.

Nu 11 jaar later woon ik nog steeds met zeer veel plezier in Cambodja met vrouw en 3 kids. Morowoodcambodia is na 10 jaar een begrip geworden in Siem Reap. We maken vooral meubels voor de expats die erg blij zijn met de "Dutch quality and service " die we leveren. Gelukkig blijven de opdrachten binnen komen en kunnen we de salarissen doorbetalen.

Zoals het er nu naar uitziet zullen we het zeker gaan overleven - Arjan Moro


Wil je Arjan en zijn meubelmakerij in Siem Reap blijven volgen, dan kan dit via fb: https://www.facebook.com/morowoodcambodia/

 

 

Winnende groepsfoto uit 2014 van Cambodja Morowood
Corona bangmaak & verjaag beeld/monster