Rubriek oude projecten: Hoe gaat het bij Sithand'Izingane (2007)?

10 mei 2020

Dit jaar geen mooie nieuwe enthousiaste berichten over onze zomerprojecten 2020. Dat is een gemis voor ons maar ook voor onze vrienden van de VMM. Daarom leek hij ons leuk om verhalen te plaatsen van oude projecten en hoe het daar nu mee gaat in deze corona tijd.

Ons eerste bericht komt uit Zuid Afrika, Sithand'Izingane. Een organisatie die ondersteuning biedt aan gezinnen die getroffen zijn door AIDS/HIV in the Tsakane KwaThema township nabij Johannesburg. Hier zijn we met een groep meubelmakers en meubelstoffeerders in 2007 naartoe gevlogen. De drijvende kracht van dit project is Mary Tuck. Een bijzondere vrouw die dit project samen met haar zusters draaiende weet te houden. Hoe doen zij hun werk in Coronatijd met een stilgevallen economie, in een gebied waar het leven voor de mensen uit de townships al lastig genoeg is? 

Nou, niet anders dan anders. Bij Sithand'Izingane gaan de mensen gewoon door met hun activiteiten alsof er niets aan de hand is. Met een mondkap op gaan ze de wijken in om voedsel uit te delen aan de kinderen die anders niets te eten hebben. Even gedreven en gemotiveerd als altijd en dat terwijl er nu geen geld is om deze medewerkers van Sithand'Izingane door te betalen... 

Meer weten over deze mooie organisatie, kijk op de fb pagina van Mary Tuck. (de fotos zijn ook van deze facebook pagina gedownload)

.