Zomerprojecten geannuleerd wegens Coronavirus

17 maart 2020

Lieve vrienden, 

Met pijn in ons hart hebben we besloten om de zomerprojecten van 2020 niet door te laten gaan. Veiligheid voor onze uitvliegende deelnemers staat altijd voorop. Vanwege de onzekere periode waar we door het coronavirus in verkeren kunnen we die veiligheid op dit moment niet garanderen. 

We hebben getwijfeld: moeten we nu een besluit nemen, of kunnen we daarmee wachten? Onze zomerprojecten beginnen echter al ver vóór de zomer, met voorbereidingsbijeenkomsten voor de deelnemers vanaf eind maart. Daarnaast signaleren we dat steeds meer landen maatregelen treffen en dat vliegverkeer tussen steeds minder landen mogelijk is. We verwachten niet dat deze situatie op korte termijn zal verbeteren. Bij elkaar genomen lijkt het ons niet verstandig de projecten door te laten gaan. 

Onze deelnemers en opdrachtgevers zijn inmiddels geïnformeerd. We hopen met heel ons hart dat de projecten in Bangladesh, Kenia, Zambia en Zuid-Afrika in 2021 alsnog door kunnen gaan. We wensen iedereen veel veiligheid en gezondheid toe en hopen dat jullie de Vliegende Meubelmakers blijven steunen. 

Het bestuur,
Wilma, Carin en Gerco

PS: Heel belangrijk:

Er is een dreigend tekort aan beschermingsmateriaal voor mensen die in de zorg werken. Vele huisartsenpraktijken hebben slechts enkele mondkapjes over. Dat betekent dat er straks nauwelijks meer zorg geleverd kan worden zonder dat hulpverleners en artsen zelf besmet raken en uitvallen. Met als gevolg dat als wij of onze geliefden ziek worden en dat er geen hulp meer is. Daarom een dringend verzoek aan een ieder om alle ongebruikte beschermingsmateriaal (mn mondkapjes!) in te leveren bij jouw huisarts of bij het ziekenhuis. De gewone burger heeft hier echt niets aan en is bij verkeerd gebruik zelfs gevaarlijker. Alvast onze dank! 

zie ook dit bericht: Linkedin