Informatiebijeenkomsten nieuwe Zomerprojecten

21 oktober 2017

Wanneer zijn de informatie bijeenkomsten?

 

Wil je meer weten over de zomerprojecten in 2018, kom dan naar de informatiebijeenkomsten op:

- zaterdag 18 november om 14.15 uur of maandag 20 november om 19.30 uur of zaterdag 2 december om 09.30 uur op HMC Amsterdam

- dinsdag 31 oktober om 16:30 uur op HMC Rotterdam

 

Locatie HMC Amsterdam: Arlandaweg 173-175 (link naar routebeschrijving).

Locatie HMC Rotterdam: Erasmuspad 10b (link naar routebeschrijving).

Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen, via info@vliegendemeubelmakers.nl. Word ook Vliegende Meubelmaker, bevlogen met hart en handen!

 

Maar naar welke landen vliegen we in 2018 met onze deelnemers?

We gaan naar zes landen waarvan we er drie voor het eerst aandoen. Zie hieronder de projecten:

- Curaçao. We helpen mee bij het opzetten van een project voor straatkinderen waar het doel wordt om aan deze kinderen vaardigheden leren op gebied van houtbewerking

- Sint-Maarten. Het eiland is hard getroffen door de orkaan Irma en moet worden opgebouwd. Wij willen hieraan ons steentje bijdragen om instellingen (scholen, tehuizen, e.d.)  die nog geen hulp hebben ontvangen van de internationale hulpinstanties te voorzien van meubels. We zoeken hierbij de samenwerking op met lokale meubelmakers en/of de houtbewerking trainingscentra van het eiland.

- Liberia. Bij All God’s Children School zullen de vrijwilligers jongeren trainen om meubels te maken voor scholen.

- Kenia. Daar is het doel om tien jongeren basisvaardigheden van het meubelmaken aan te leren, speelgoed voor kinderen met een beperking te maken en schoolbankjes te creëren. In Ghana zullen de vrijwilligers samen met lokale medewerkers schoolbanken maken voor het Royal School Complex, een school voor arme, kwetsbare kinderen.

- Nepal. Al vier keer eerder gingen deelnemers naar Kathmandu en de ambitie is om daar op structurele basis een leertraject op te zetten voor mensen daar die meubels willen leren maken. Daarvoor worden twee wat meer ervaren meubelmakers gezocht, die ook organisatorische skills in huis hebben om dit traject op te zetten.

Volg ons op de projectpagina van onze website en via social media voor meer informatie.