Reunie zomerprojecten 2015

18 september 2015

Vrijdagavond 18 september hield de VMM de reunie van de zomerprojecten 2015. Bijna alle deelnemers waren aanwezig inclusief aanhang of andere familieleden. Er werden meteen verhalen en herinneringen opgehaald. Het hoogtepunt van de reunie is zoals altijd de presentaties van de projecten. Wat heeft iedereen beleefd, waar verbleven ze, wat hebben ze gemaakt, wat zijn de unieke verhalen en hoe ging de samenwerking met de lokale jongeren?

                                                                                                    

In Uganda bij het project Pefo werden de meubels voor de Grannies tijdens een grote seremonie overhandigd aan de oma's. Natuurlijk werd het eerste meubel gegeven aan de oudste oma. Dit was te zien op een prachtige foto! Hope North, het andere project in Uganda, was indrukwekkende door hun beddenactie en de ingenieuze stapelbedconstructie. De voetbalwedstrijdfotos waren ook erg leuk! Het project in Sri Lanka was uniek vanwege het vele werken met de kinderen van Home Of Hope! Voordat de VMM daar kwam, lag de houtwerkplaats al een poosje stil, maar nu niet meer want Home of Hope gaat zeker nog een half jaar door met lesgeven in houtbewerking! 

 

Het project in Tanzania heeft laten zien dat wat je maakt ook meteen verkocht kan worden. De gemaakte krukjes brachten meteen geld op. Dat was ook de bedoeling van het project: houtproducten bedenken en maken die inkomen genereren voor de deelnemers van het project. Ook het bakken was een succes. Mocht je opeens appeltaart in heel Tanzania tegen komen, dat weet je nu wie daar schuldig aan is. Evenals fietsende Tanzanianen rondom Moshi. Het project India heeft o.a. heel praktisch mooie schrijftafeltjes gemaakt voor de kinderen die daar zittend op de grond les krijgen. Heel handig en maakt het leren van de kinderen een stuk aangenamer! Stuk voor stuk hele mooie verhalen die echt iets hebben toegevoegd aan het leven van de mensen bij de organisaties ter plekke. 

 

Maar er is meer gebeurd dan alleen kennis overdragen. Als je als deelnemers drie weken rondlopen op het project, leer je mensen kennen met de mogelijkheden / beperkingen van hun leefsituatie. Bij Hope North liep een jonge meid rond, intelligent en gedreven, Prossy genaamd. Helaas kon zij niet naar school want daar was geen geld voor. De groep onder leiding van Lotte en Leonie zag dat zo'n intelligent meisje naar school MOET gaan. Zoveel potentieel talent moet gesteund worden!  Er is een geldactie gestart om Prossy op school te krijgen. Het eerste trimester inclusief schooltenue is al bij elkaar gesponsord. Tijdens de reunie heeft een inzameling 210 euro opgebracht waarmee ze zeker een tweede trimester naar school kan. Een top initiatief! Als u ook wilt steunen, doneer aan de VMM ovv lesgeld Prossy IBAN: NL92ABNA0593730763.

                                                                                                                                  

 Spannend werd het bij de fotowedstrijd. Ieder jaar kiest ieder project drie foto's die meedingen naar de award 'VMM Foto van het Jaar '. Een vakjury bestaande uit Frank Baltus en Yvette Wittenberg koos een winnende foto net als het publiek. Zie de twee winnende foto's van 2015. Publieksprijs is de foto van Randy (project Hope North) en de vakjury heeft het werkoverleg van het project Pefo gekozen. GEFELICITEERD!  

     

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond. Een avond die naast de mooie verhalen van de deelnemers alleen kan slagen met enthousiaste kanjers die onze stichting ondersteunen. Dank aan Brigitte (soepsupport en gastvrouw), Elly (soepsupport), Henk (soepsupport), Ronald (vaste kracht), Frank Baltus (jury), Yvette (vaste kracht) en Peter Houmes (vast kracht)!!! 

Winnende foto vakjury Uganda PEFO
Prossy die echt weer terug naar school moet! steun haar en doneer!
Genomineerde foto Uganda PEFO
Genomineerde foto Uganda PEFO
Genomineerde foto Uganda Hope North
Genomineerde foto Uganda Hope North
Genomineerde foto Sri Lanka
Genomineerde foto Sri Lanka
Genomineerde foto Sri Lanka