Containerwerkplaats gedoneerd aan GTTI MBO School Gambia

11 september 2015

In samenwerking met de Stichting Mansa Konko, MBO School GTTI Gambia en Gered Gereedschap hebben wij een mooie bestemming gevonden voor de containerwerkplaats die we al een tijdje in ons bezit hadden. Deze container is ingericht als werkplaats met -bouw- gereedschap, boormachines, draaibank en alles wat nodig is in de bouw en houtbewerking. Vrijdag 11 september is de container op het schip geladen en vertrokken uit de haven van Rotterdam; bestemming Banjul, Gambia. 

 

De studenten van de MBO opleiding bouwtechniek van GTTI in Gambia zullen hier gebruik van maken. Deze school is nog onvoldoende toegerust met gereedschap en machines om de opleiding tot bouwkundig medewerker goed te volbrengen. Met deze werkplaats doen de studenten hun broodnodige praktijkervaring op. Het eerste project dat zij zullen aanpakken is hun eigen school afbouwen.

Graag willen we Peter Houmes en de vrijwilligers van GG bedanken voor het inrichten en vullen van de container. Nic van der Riet voor de bemiddeling in al het werk om de container ook daadwerkelijk op het schip en door de douane van Gambia te krijgen. 

We zien graag de fotos tegemoet waarin de eerste studenten hun praktijkles krijgen! zie ook het bericht op de site van Mansa Konk