START ZOMERPROJECTEN

24 januari 2015

De voorbereiding voor de zomerprojecten gaan nu echt beginnen. Zaterdag 31 januari om 09:00 uur komen alle deelnemers bij elkaar voor een eerste ontmoeting. Met wie gaan ze het project uitvoeren? Het is altijd een leuke en spannende bijeenkomst.  Gastsprekers zijn aanwezig van het project zodat de deelnemers uit eerste hand horen welk doel het project heeft en waarvoor zij zijn gevraagd. Alle projecten richten zich op kennisoverdracht dus daar zullen de deelnemers met elkaar goed over na gaan denken. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de lokale mensen de meubels die nodig zijn na 3 weken zelf kunnen maken? Een mooie uitdaging. 

 

In totaal zijn er 3 voorbereidingsdagen die vanuit de stichting worden georganiseerd. De deelnemers kunnen zelf beslissen om buiten deze bijeenkomsten ook nog met elkaar af te spreken. Zo is een groep deelnemers van vorig jaar gezamenlijk naar de ambassade geweest voor het regelen van hun visum. Het kan ook zijn dat er al proef meubelstukjes gemaakt worden.

 

Naast de voorbereidingen om het project goed te laten slagen is het ook belangrijk voor de deelnemers om sponsorgeld op te halen. Hiermee kunnen zij het houtgeld of ticketgeld dat zij zelf moeten in brengen bij elkaar krijgen. Zo zijn afgelopen zaterdag 24 janauri al twee deelnemers, Henk en Jeroen aan de slag geweest om geld in te zamelen tijdens de opendag van het HMC te Amsterdam! Super actie waar heel veel leuke reacties op zijn gekomen. Zie de foto's beneden.

 

 

Projectagenda:

Zaterdag 31 januari 2015 - eerste voorbereidingsbijeenkomst, thema: kennismaking

Zaterdag 14 maart 2015 - tweede voorbereidingsbijeenkomst, thema: sponsoring en voortgang voorbereiding

Woensdag 27 mei 2015 - derde voorbereidingsbijeenkomst, thema: verblijven in een andere cultuur

10/11 juli 2015 - weekend waarin de projecten vertrekken naar de bestemming

18 september 2015 - Reunie zomerprojecten 2015

 

We hopen dat alle projecten net zo goed zullen verlopen als vorig jaar; met een goede groepsfeer, mooie meubels en indrukwekkende verhalen!