Meubels voor Zuid Afrika

bron map Zuid Afrika www.wordtravels.com
oktober 2019

Dit project zouden we in 2020 uitvoeren en is nu verschoven naar zomer 2021, vertrekdatum rond half juli. De Vliegende Meubelmakers vliegt voor het eerst sinds jaren weer naar Zuid Afrika. Stichting Willen & Doen heeft ons gevraagd om voor hun project in Transkei, het Mawotsheni Project, meubels en spel materiaal te maken samen met de mensen daar. Spel materiaal is nodig voor Montessori kindercrèches waar kansarme peuters en kleuters spelender wijs onderwijs krijgen. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.

Wie is stichting Willen en Doen

Stichting Willen en Doen is ontstaan in 2007 en opgezet door vrijwilligers. Wij zetten ons in voor hiv/ aids weeskinderen en zijn momenteel gericht op ‘armlastige kinderen’ en hun omgeving. Sinds 2013 bouwen wij kindercrèches en worden er moestuinen aangelegd, waarbij mensen uit de gemeenschappen helpen, les krijgen hoe een project te runnen en verantwoordelijk zijn. Sinds 2011 zijn wij actief nabij Coffee Bay, gelegen aan de Indische Oceaan, in de Transkei, Nelson Mandela zijn geboorte grond. 

Wij zijn daar actief met vier projecten. Elk half jaar bezoekt een mobiele kliniek de projecten en worden de kinderen gecheckt. Stichting Willen en Doen richt zich vooral op onderwijs en goede voeding. Kindercrèches en naschoolse activiteiten zijn van groot belang om de kinderen te voorzien van een goede toekomst. Neem een kijkje op www.willenendoen.com. Dit geeft een brede kijk op wat wij de afgelopen 12 jaar hebben gepresteerd.

 

Wat was het doel van het project?

Het doel van het project is dat er meubels en houten spel materialen worden gemaakt voor de projecten in de Transkei. Het is vooral belangrijk om jongeren uit de gemeenschap het vak te leren, zodat zij daardoor meubels kunnen maken of spelmateriaal. Jullie rol als ‘vliegende meubelmaker’ is dus kennisoverdracht. Jullie delen letterlijk en figuurlijk gereedschap waarbij jullie anderen de kans geven op een goede toekomst. Spel materiaal is nodig voor Montessori kindercrèches waar kansarme peuters en kleuters spelender wijs onderwijs krijgen. 

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten? 

De Vliegende Meubelmakers zullen worden ontvangen op het Mawotsheni Project en zullen daar ook verblijven. Het project ligt op enkele kilometers afstand van het strand en 5 km afstand van Coffee Bay. De omgeving is prachtig, kleurrijk en de mensen vriendelijk. Er is elektriciteit op het project, net als water, wat natuurlijk af en toe weg valt, maar dat is Afrika. De deelnemers zullen een andere cultuur leren kennen. Het Mawotsheni Project is ook de werkplek.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie. 

 

Wie zijn de deelnemers van het zomerproject?

De deelnemers die zich in 2020 hebben opgegeven zijn: Lennox Clarke, Sofie Krijgsman, Isabella Vacirca, Naomi Hazevoet, Dorian Diepeveen, Jannes van der Horst, Paul Houtenbos en Ivo van Haasteren. 

 

Wie zijn de donateurs van het zomerproject?

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, Centrale Bond voor Meubelfabrikanten, Beste-EHBO-Doos.nl, Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam, Royal Van Lent Shipyard Kaag, Meubelmakerij Het Woud Weesp, Meubelmakerij Koolhoven Voorburg, Borghhave BV Lisse, Financial Projects, EIC te Groningen, BuroZinnig en de Openbare Werkplaats Amsterdam Oost... en misschien uw bedrijf??

Vind je onze stichting interessant, volg ons dan op Facebook of Instagram.

 

Over Zuid Afrika

Reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier of download de BZ Reisadvies app.

Informatie over eventuele benodigde vaccinaties of ander medisch advies, klik hier

Weerbericht Durban, Zuid Afrika

(bron landkaar Zuid Afrika www.wordtravels.nl)